Kees Wagenaar is enthousiast over app Anne

Kees Wagenaar werkt als coördinator zorg op woonlocatie de Boog in ’s-Gravenpolder. Een tijdje geleden werd hij gevraagd om mee te denken over de nieuwe app Anne. Kees was wat overrompeld, aangezien hij nog maar een jaartje hoeft te werken tot hij zijn pensioenleeftijd bereikt en hij niet zo handig is met apps. Maar zijn nieuwsgierigheid kreeg de overhand en hij heeft toch besloten om mee te doen. Ook omdat hij deel uitmaakt van het innovatieplatform binnen Zorggroep Sirjon. Inmiddels maakt de Boog gebruik van app Anne en Kees is heel enthousiast!

Kees: ‘’Met app Anne heb je alle cliëntgegevens op zak. Je kunt deze laden met persoonlijke codes, dus het is goed beveiligd. Als ik naar een bewoner toe ga en ik wil even snel kijken wat de bijzonderheden ook alweer waren, dan kan ik het direct via m’n telefoon opzoeken in plaats van dat ik een laptop of computer moet gaan opstarten. Wat ook een groot voordeel is, is dat je spraakgestuurd kan rapporteren. Normaal gesproken rapporteerde ik vaak aan het eind van een dienst of soms tussendoor als ik even alleen zat. Nu kan ik, als ik wegloop na ADL bij een bewoner, een rustig plekje opzoeken en gelijk vast wat dingen inspreken. Wel belangrijk dat je de tekst even naloopt en spraakfouten eruit haalt, zodat er geen kromme zinnen ontstaan. Maar je kan ook nog gewoon handmatig rapporteren door te typen op je telefoon. Je hoeft niet steeds naar kantoor om een laptop op te zoeken en te rapporteren, al heb je die mogelijkheid nog wel steeds. De app is gesynchroniseerd met het ECD, dus daar komt het automatisch in te staan. Ik vind het heel eenvoudig en zou niet meer anders willen!’’

Na de succesvolle implementatie bij woonlocatie de Boog gaan we verder met de implementatie van de app op andere locaties van Zorggroep Sirjon.